Rječitost, duh i poezija izlaze iz vina.
Vinske etikete

Starodalmatinska crkvica

Starodalmatinske crkvice i građevine rasute su diljem naše obale i zaleđa, ali su većinom izgubljene i zaboravljene ispod slojeva urbanih naslaga. Svojom brojnošću svjedoče o najplodnijem razdoblju hrvatskog graditeljstva i umijeću njegovih majstora. Ponovno otkrivene, zaokupljaju našu pažnju i pričaju priču o čarima Dalmacije. Svojim specifičnim oblikom i sirovom ljepotom govore o teškom životu u dalmatinskom kraju, ali i o izvornoj ljepoti njegove prirode.

Suhozid

Kao inspiracija za stvaranje etikete poslužile su slike iz ciklusa «Gromača» koje je Oton Gliha slikao cijeli život. Sagledavši krajolik kao plohu, proširene su granice realnog i heretičkog te je stvorena vizura suhozida do elementa apstrakcije. Suhozid, kao simbol težačkog života i borbe za svaki komad zemlje, logičan je izbor za dočaravanje truda, znanja i upornosti kojom je tijekom stoljeća dalmatinski narod gradio i stvarao.

Oda suncu

Ravnodnevnica je astronomsko-geografska činjenica. Ali ona nije samo to. Promjenu godišnjih doba i prirodni hod sunca uspijevaju ranokršćanski graditelji ugraditi u svoje građevine. Šesterolisni oblik, kružni tlocrt sa šest zrakasto raspoređenih apsida, najizrazitiji je tip u skupini centralnih građevina ranosrednjovjekovne arhitekture zadarskog zaleđa. Oblik tlocrta takve jedne građevine je uzet kao centralni oblik na etiketi s ucrtanim položajem sunca za vrijeme izmjene godišnjih doba. Etiketa je zapravo oda suncu, čije su zrake utkane u slatki sok svake bobice grožđa.

Klijent: razni
projekt
start      profil      klijenti      projekti      aplikacije      kontakt

Izjava o kolačićima

Ispravan HTML5 & CSS3 kod
  • Krešimirova 2, HR - 10430 Hrastina Samoborska
    + 385 91 557 44 83
    +
  • google map